2012. október 22., hétfő

Nagykanizsa - Miklósfa - Szaplányos 3D íjászverseny

Nagykanizsa - Miklósfa - Szaplányos 3D íjászverseny eredmény

Zalai Hírlap cikk 1.
Zalai Hírlap cikk 2.
Kanizsa TV: Íjászat, vadregényes környezetben

Fotó: Zalai Hírlap
A reggeli köd ellenére és némi kalandos eltévedés után a versenyzők és kísérőik időben érkeztek. Közel kilencven nevező indult, a vendégekkel együtt mintegy százharmincan gyűltünk össze Szaplányosban (Miklósfa-Liszó-Jankapuszta). A nevezők között országos csúcstartók, Baranya megye az év íjásza, minősített versenyzők voltak, ugyanakkor bíztató, hogy számos fiatal, köztük sok első versenyes induló volt.
A Zalai Hírlaptól  is meglátogattak bennünket. Fotózás közben kedves érdeklődéssel kérdeztek az egyesület életéről, az íjászatról, a rendezvényről. (ZH fotók)
A csoportok elosztása után kiürült a tábor, csak a segítők maradtak. Az első lövés tizenegy órakor volt.
Nem sokkal később a Kanizsa TV-től is megérkezett a stáb, akikkel egy kis túrára indultunk. Adél 
csodálattal ecsetelte a ködös erdő szépségét, közben operatőrünk szorgalmasan készítette "snitteket".
Az előző verseny nyáron, közel harminc fokkal melegebb időben zajlott, de a napközbeni  tíz-tizenöt fok körüli hőmérséklet ellenére láthatóan senki sem fázott, volt aki rövidujjúban teljesítette a versenyt.
Közben a látogatók, kicsik, nagyok a versenyzők bemelegítő pályán íjászkodtak.
Három óra után érkeztek be az első csapatok, ezzel a háttérben elkezdődött a beírólapok átszámolása, ellenőrzése és az eredmények rögzítése. A köztes időben a megérdemelt ebéd elfogyasztása után, a távlövésben versenghettek az arra vállalkozók.  Az utolsó csoport beérkezése után kinyomtattuk az okleveleket és kezdődött az eredményhirdetés. Sok oklevél és érem talált gazdára. Igyekezni kellett, mert a köd újra ereszkedni kezdett és gondolnunk kellett a távolról érkezettekre is.
A  mai versenyünk az eddigi legsikeresebb, legmagasabb színvonalú,  minden tekintetben az általunk elvárt szintű volt, köszönhetően a segítőknek, az egyesület tagjainak, a támogatóinknak, a nevező íjászoknak és családtagjaiknak, valamint a korábbi versenyeken összegyűjtött tapasztalatoknak.
Jellemző a női íjászat színvonalára, hogy több kategóriában a hölgyek az erősebbnek tartott férfi kategóriába kérték magukat, ahol egyáltalán nem vallottak szégyent, sőt, a különösen erős vadászreflex kategóriában, Kalmár Betti Haladás VSE (Szombathely) révén női győzelem született. Természetesen ez nem csorbítja  a férfi mezőny érdemeit. 

Köszönjük a részvételt!
Kanizsa Íjász Egyesület

Most vettük észre, hogy a beírólapon egy sor törlése miatt sorszámhoz képest elcsúsztak a képek és a felíratok, köszönjük, hogy a beírók rugalmasan kezelték a problémát!A Kanizsa Íjász Egyesület 2012. október 21-én, vasárnap rendezi őszi 3D versenyét, 24 céllal.
A versenyre minden kategória nevezőit várjuk! Az előző verseny óta néhány nagyobb állatcéllal gyarapodtunk, így a közepes és kis célok mellett lehetőség nyílik szarvas, medve, vadkan " vadászatára" is.
A verseny helyszíne a Szaplányos-Jankapusztai vadászház és a közelében lévő völgy lesz. 
Szeretettel várjuk az érdeklődőket, íjászokat, családtagjaikat! (térképek alul!)
  

Kanizsa Íjász Egyesület  
A kiírás részletei itt találhatók.

A város csatorna hálózatát cserélik, ezért az építők a legfurmányosabb módon tudják a közlekedés normális rendjét az ellenkezőjére váltani.
Egy kis segítség, hogyan kerülhetitek ki a városközpontot.
Térkép a Kaposvár, illetve Budapes felöl érkezőknek:Nagyobb térképre váltás

A teljes térkép Nagykanizsa központjából.


Nagyobb térképre váltás

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése