2013. április 16., kedd

Rezicser

A nagykanizsai íjászok a közösségi rendezvényeik mellett, az elmúlt évet jó formában versenyezték végig, készülve az idén május 22-25 között Sopronban tartandó Európa-bajnokságra  ahova négy versenyzőjük nevezett.

Az elhúzódó tél miatt  az íjászok a szokásosnál később kezdték a tavaszi évadot. Az egyik elhalasztott versenyt Rezicserben rendezték, a nagy múltú Kinizsi Íjász Egyesület tagjai.

A rezicseri 125 lövéses versenyen, felváltva 3D-és és FITA célokra lőttek. A Kanizsa Íjász egyesület csapata jól kezdett, egyenletes teljesítménnyel értek el dobogós, illetve dobogó közeli eredményeket. A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Horváth István, aki hagyományos nomád íjjal több pontot tudott szerzett, mit a pontosabb vadászreflex  kategóriájú  íjjal induló versenyzők. Kiváló íjászokat, köztük a jelenlegi 3D versenyrendszer Európa-bajnokát Molnár Józsefet (Dodesz) (pontszámban) megelőzve, méltán vehette át kategóriája aranyérmét.
A modern csigás íjászoknál volt a legkiélezettebb a küzdelem, ugyanis itt szó szerint egy-egy pont döntött az elsőbbségről.
A versenyen induló első versenyes Hermán István és Kósa Péter is a középmezőnyben tudott végezni, ami nagyon jó kilátásokkal kecsegtet a jövőre vonatkozóan.
Az  egyesület  legfiatalabb versenyzője Tóth Zsombor, a harmadik helyet tudta megszerezni.


Eredmények:

Horváth István     LB-HB               1. hely
Pintér  Péter        CU kategória       3. hely
Tóth Zsombor      LB-HB              3. hely (gyerek)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése