Banner

 

TÁMOGATÓINK
         

kanizsaijasz@gmail.com

Jelentkezési lap PDF

 Jelentkezési lap DOC (szerkeszthető)
EDZÉSEK
A szabadtéri edzések
időpont: H-Sz-P 17-órától.

Vívóterem Nagykanizsa, Rózsa út, Farkas Ferenc utca sarok.
 novemberétől-márciusig
minden szombaton
15-től 18 óráig
Vívóterem
Szabó Zsolt természetfotós HAMAROSAN!

Magyar Íjász Szövetség

Részletek:Minden támogatónknak  köszönjük a 2019-ben felajánott összegeket!


Letöltés EGYSZA

2012. április 24., kedd

Saslövő 7x7 Sárvár III.


Az otthoni "mini verseny" másnapján,
Sárváron 7x7x2=98 lövéssel bizonyíthatott az a 80  íjász, akiknek  sikerült időben a regisztrációra szert tenni. A rendezők verseny előtt egy hónappal, csak visszalépés esetén tudtak nevezést fogadni. Az ország legkiválóbb íjászai gyűltek össze, hagyományos nomád és vadászreflex kategóriákban. A kategóriákat  a használt vessző szerint,- fa illetve karbon - is megkülönböztették. A régmúltban Saslövőnek hívott mesterlövész íjászok tiszteletére rendezik a versenyt, immár harmadik alkalommal.


Az Egyesületből Németh Gábor kapott lehetőséget az induláshoz.
 - Az év elején még néhány lövéstechnikai problémával küzdve, nagyon visszafogottan indultam a versenyeken.  Azóta néhány dolgon sikerült javítani, de maradt bőven csiszolni való. Az utolsó három győzelem okán mertem belevágni a felkészülésbe, ami nagyon rövid ideig tartott.
A pálya kijelölése után, az időhiány és a rossz időjárás miatt csak kétszer tudtam  végiglőni a 7 méterenként lévő távolságokról egészen 49m-ig, ráadásul a vesszőim elhasználódtak.


 Külön köszönöm Molnár Józsefnek és feleségének Tóth Szilviának a vesszőket, akik átérezve a gondomat mindent megtettek, hogy az új vesszőket időben megkapjam. A próbák során a dongás, cédrus vesszők korrekten jól repültek.
  A versenyen a hideg és a vastag felhőzet mellett egy kicsit nyugtalanul, de stabilan tudtam lőni egészen 35m-ig. A nagyobb, 42-49m távokon fokozott nyugtalansággal "keresgettem" a cél közepét. Pár  "kóstoló" lövés után  akadt néhány biztató találattal is. Azóta ezeken a távokon is sikerült stabilabban lőni, bár ennek már csak az őszi versenyen veszem hasznát.
  Sokat tapasztalva, másoktól tanulva összesen 408 pontot szerezve lőttem végig a pályát. Ez most a 6. helyre és a harmadik fokozatra volt elég.
Az eredmény nem rossz, ugyanakkor, az előrelépés sem lehetetlen, de ez már az következő verseny feladata lesz.
Köszönet a  sárvári íjászoknak, és segítőiknek, valamint a verseny főszervezőjének, Rabotka Györgynek a verseny precíz, gördülékeny lebonyolításért!  Ősszel találkozunk, ha beférünk a nevezők közé!-

                                                                                  Németh Gábor

Később az  Örökranglista is kibővült az aktuális eredményekkel, itt Németh Gábor a 11. helyen áll.

AZ ELSŐ KÉPSOROZAT IDE KATTINTVA LÁTHATÓ!

A képek felhasználása a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület engedélyével történ!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése