2010. július 26., hétfő

A szigligeti versenyről

Időben indultunk, az előző esti hidegfront baljós előjeleivel.


A verseny fél tizenegykor kezdődött,
sok ismeretlen íjásszal, akikről később kiderült Sopronból, Paksról, Gödöllőről, az Alföldről érkeztek. Volt közöttük magyar bajnok, csúcstartó és egyszerűen nagyon jó formában lévő íjász.
A szélből mintha duplán is jutott volna arra a vidékre. A vár tején a dolgok már-már kezdtek önállósodni. Az egyik cél szó szerint nekirontott az Adriennek,  melyet csak egy vaskos paddal sikerült a helyén tartani (az Adrienn továbbra is mobil maradt).
A célok látszólag nem voltak nehezek, mégis tudtak nehézséget okozni. Az árnyékban megbúvók némi tanakodásra késztették a csapatott, amikor tapasztalt íjászok, látszólag minden ok nélkül lőttek mellé akár többször is. Ezen a holtponton túlesve, némi zsíros kenyérrel felerősödve a verseny második fele gördülékenyebben ment.
Azonban volt néhány íjász, akiknek a célonként 3 lövésből 30-pont megszerzése nem okozott nagy gondot, ők küzdhettek meg a Bajnokok bajnoka címért. A sorsolás sajátossága furcsa eredményt hozott: Németh Gábor bekerült a döntőbe, azonban a 100%-os teljesítmény nem volt elég a továbbjutáshoz, míg a más versenyző párokból 86%-os teljesítménnyel juthattak tovább.  A jövőben, esetleg az egyenes kieséses szabály finomítása feloldhatja ezt az anomáliát, bár így nagyobb tét és az izgalom.
A fiatalabb versenyzőink is ügyeskedtek, Adriennek ez volt az egyik utolsó ifi versenye, Erik még pár évig gyűjtheti az jobbnál-jobb helyezéseket. A vár a verseny alatt is normál üzemben működött, a kereskedők mellett kovácsok, íjászok, mesemondók, solymászok mutatták be mesterségüket.
A hangulat kellemes, a történelmi környezethez méltó volt. (köszönet a szervezőknek)
Szigliget ebben az évszakban igazán mozgalmas hely, melyet az verseny reményeink szerint még tartalmasabbá tett.

Indulók:
Andrusecz Adrienn
Andrusecz András
Horváth Erik
Horváth György
Horváth István
Németh Gábor


Eredmények:

Andrusecz Adrienn      Ifi Leány 2. hely
Horváth Erik                  Ifi Fiú 1. hely
Németh Gábor               Felnőtt Férfi Bajnokok döntője 100%-os teljesítmény, aranylövéssel   kieső

A részletes eredmények és a fényképek még nem érkeztek meg.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése