Banner

 

TÁMOGATÓINK
         

kanizsaijasz@gmail.com

Jelentkezési lap PDF

 Jelentkezési lap DOC (szerkeszthető)
EDZÉSEK
A szabadtéri edzések
időpont: H-Sz-P 17-órától.

Vívóterem Nagykanizsa, Rózsa út, Farkas Ferenc utca sarok.
 novemberétől-márciusig
minden szombaton
15-től 18 óráig
Vívóterem
Szabó Zsolt természetfotós HAMAROSAN!

Magyar Íjász Szövetség

Részletek:Minden támogatónknak  köszönjük a 2019-ben felajánott összegeket!


Letöltés EGYSZA

2012. október 22., hétfő

Nagykanizsa - Miklósfa - Szaplányos 3D íjászverseny

Nagykanizsa - Miklósfa - Szaplányos 3D íjászverseny eredmény

Zalai Hírlap cikk 1.
Zalai Hírlap cikk 2.
Kanizsa TV: Íjászat, vadregényes környezetben

Fotó: Zalai Hírlap
A reggeli köd ellenére és némi kalandos eltévedés után a versenyzők és kísérőik időben érkeztek. Közel kilencven nevező indult, a vendégekkel együtt mintegy százharmincan gyűltünk össze Szaplányosban (Miklósfa-Liszó-Jankapuszta). A nevezők között országos csúcstartók, Baranya megye az év íjásza, minősített versenyzők voltak, ugyanakkor bíztató, hogy számos fiatal, köztük sok első versenyes induló volt.
A Zalai Hírlaptól  is meglátogattak bennünket. Fotózás közben kedves érdeklődéssel kérdeztek az egyesület életéről, az íjászatról, a rendezvényről. (ZH fotók)
A csoportok elosztása után kiürült a tábor, csak a segítők maradtak. Az első lövés tizenegy órakor volt.
Nem sokkal később a Kanizsa TV-től is megérkezett a stáb, akikkel egy kis túrára indultunk. Adél 
csodálattal ecsetelte a ködös erdő szépségét, közben operatőrünk szorgalmasan készítette "snitteket".
Az előző verseny nyáron, közel harminc fokkal melegebb időben zajlott, de a napközbeni  tíz-tizenöt fok körüli hőmérséklet ellenére láthatóan senki sem fázott, volt aki rövidujjúban teljesítette a versenyt.
Közben a látogatók, kicsik, nagyok a versenyzők bemelegítő pályán íjászkodtak.
Három óra után érkeztek be az első csapatok, ezzel a háttérben elkezdődött a beírólapok átszámolása, ellenőrzése és az eredmények rögzítése. A köztes időben a megérdemelt ebéd elfogyasztása után, a távlövésben versenghettek az arra vállalkozók.  Az utolsó csoport beérkezése után kinyomtattuk az okleveleket és kezdődött az eredményhirdetés. Sok oklevél és érem talált gazdára. Igyekezni kellett, mert a köd újra ereszkedni kezdett és gondolnunk kellett a távolról érkezettekre is.
A  mai versenyünk az eddigi legsikeresebb, legmagasabb színvonalú,  minden tekintetben az általunk elvárt szintű volt, köszönhetően a segítőknek, az egyesület tagjainak, a támogatóinknak, a nevező íjászoknak és családtagjaiknak, valamint a korábbi versenyeken összegyűjtött tapasztalatoknak.
Jellemző a női íjászat színvonalára, hogy több kategóriában a hölgyek az erősebbnek tartott férfi kategóriába kérték magukat, ahol egyáltalán nem vallottak szégyent, sőt, a különösen erős vadászreflex kategóriában, Kalmár Betti Haladás VSE (Szombathely) révén női győzelem született. Természetesen ez nem csorbítja  a férfi mezőny érdemeit. 

Köszönjük a részvételt!
Kanizsa Íjász Egyesület

Most vettük észre, hogy a beírólapon egy sor törlése miatt sorszámhoz képest elcsúsztak a képek és a felíratok, köszönjük, hogy a beírók rugalmasan kezelték a problémát!



A Kanizsa Íjász Egyesület 2012. október 21-én, vasárnap rendezi őszi 3D versenyét, 24 céllal.
A versenyre minden kategória nevezőit várjuk! Az előző verseny óta néhány nagyobb állatcéllal gyarapodtunk, így a közepes és kis célok mellett lehetőség nyílik szarvas, medve, vadkan " vadászatára" is.
A verseny helyszíne a Szaplányos-Jankapusztai vadászház és a közelében lévő völgy lesz. 
Szeretettel várjuk az érdeklődőket, íjászokat, családtagjaikat! (térképek alul!)
  

Kanizsa Íjász Egyesület  
A kiírás részletei itt találhatók.

A város csatorna hálózatát cserélik, ezért az építők a legfurmányosabb módon tudják a közlekedés normális rendjét az ellenkezőjére váltani.
Egy kis segítség, hogyan kerülhetitek ki a városközpontot.
Térkép a Kaposvár, illetve Budapes felöl érkezőknek:



Nagyobb térképre váltás

A teljes térkép Nagykanizsa központjából.


Nagyobb térképre váltás

2012. október 9., kedd

MEZŐ, csupa nagybetűkkel!

MEZŐ, csupa nagybetűkkel! Másoknak titok, de Nagykanizsán mindenki tudja mit jelent ez szó,
a város két gimnáziuma közül az egyik. 
Az egyesületet meghívást kapott az iskolától, pár rendhagyó tanórára, ami számunkra egyáltalán nem rendhagyó. Az íjászat egyszerre kapcsolódik a sporthoz, a tudományhoz, a történelemhez, még az angol nyelvhez is, hiszen a Angliát is az egykori íjászok tették erőssé, ahogy a Magyarok csatáit sem lehetett győzelemre vinni a kor íjászai nélkül.
Ma már nem harcolunk a régi értelemben, de tiszteljük az előttünk élőket, a kortárs íjászainkat és a következő generációt, akik remélhetően tovább adják azokat az ismereteket, melynek nagy részét újra kellett tanulnunk. Az íjászat révén, új közösségek alakulnak az önkéntesség legnemesebb értelmében, a viszonzás elvárása nélkül. Ennek a közösségnek lett része a Gimnázium is.
A rendhagyó napot pár héttel korábban kezdtünk szervezni az iskola képviselőivel, tanulóival.
Felkészülve érkeztünk, talán a védő szövetek kifeszítése okozott némi gondot, hála a kosár palánknak, és a kézilabda kapunak és a hosszú-hosszú zsinóroknak, minden időben a helyére került.
Most nem is az íjászat volt a központban, hanem azok a diákok és tanárok, akik időt és energiát szántak a tanulás óhatatlan monotóniáját megszakítva egy kis játékra, örömet szerezve maguknak és társaiknak.  Diákok, tanárok, akikkel minden nap, és akikkel csak évtizedenként találkozunk, úgy érezzük közelebb kerültünk egymáshoz, már nem vagyunk idegenek.
Köszönjük minden résztvevőnek az iskola vezetőinek az aktvitást, reméljük lesz még alkalmunk további közös játékra.
Külön köszönet jár segítőinknek, Bencsik Dorinának, Németh Dávidnak és Kassa Ádámnak!